• 09 OKT 18

  Kamp verslag 2018

  HHZD Kamp 2018

  Op vrijdagavond zijn we vertrokken vanaf de sporthal. Vol enthousiasme gingen we weg. En zoals altijd, de kampleiding thematisch verkleed. Aangekomen bij de kampeerboerderij begon de jaarlijkse strijd voor een goede kamer en bed. Tijdens de indeling van de plekken, kwamen we erachter dat er nog enkele kinderen niet waren. Er bleek een auto de afslag te hebben gemist en natuurlijk kan er dat maar één zijn. Caya die bij Inger in de auto zat. Uiteindelijk waren de spullen uitgepakt en had iedereen haar plekje. Na de uitleg van de regels en wat mededelingen begon de avond met het namenspel: krantenmeppertje. Daarna ging iedereen zich klaarmaken en verkleden voor de bonte avond. Alle kinderen hadden een leuk dansje voorbereid. Wij als de Mário’s sloten onze laatste bonte avond af als winnaars. De avond werd afgesloten met het leuke schimmenspel. De nacht brak aan en begon het echte feest. Ons doel: een nachtje doorhalen. Om kwart voor zes gaven we de moed op.

  Om acht uur begon de volgende dag weer. Fris en fruitig aan het ontbijt! Na het ontbijt kwam Yvonne ons nog gezellig een dagje gezelschap houden en helpen. We kunnen toch nog niet zonder haar. ’s Morgens gingen we een Disney speurtocht in het bos doen. Julenne en haar groepje begrepen de opdracht niet helemaal en zij liepen net een andere route dan de bedoeling. Een hoogtepunt tijdens de speurtocht die we nooit meer zullen doen: een kikker kussen. Ook hebben we onze grenzen verlegd, van de klompen boerenmeisjes uit het mooi Heino, naar een estafette op hoge, veel te kleine hakken. Bij terugkomst op de kampeerboerderij stonden er heerlijke broodjes knakworst voor ons klaar, waar iedereen naar uit keek. Na de lunch vervolgde er een spelletjesmiddag, georganiseerd door de goede leidster Marin. Dit verliep vlekkeloos. Het was super leuk en fanatiek. ’s Avonds stond er een overheerlijk pasta klaar. Alle ingrediënten stonden apart klaar, zodat iedereen zijn eigen variatie kon kiezen. Het was super lekker. De warme maaltijd werd afgesloten met een geweldig toetje: Danoontje. Helaas was het Jessy gegund dit alles als corveeploeg op te ruimen en schoon te maken. Waar wij ondertussen een avond dutje deden. Het vervolg van de avond begon met het kijken van een leuke Disney film, dat niet lekker soepel verliep. Het begon met het kijken via en beamer op een groot scherm, waarna we na 6 x uitvallen van de beamer verder moesten kijken op een veel kleiner televisiescherm. Als verrassing had de kampleiding een kampvuur gemaakt, waar we lekkere broodjes en marshmallows konden bakken. Helaas moesten we Julenne zaterdagavond uitzwaaien, omdat ze zondagmorgen met school naar Oostenrijk ging voor een week. Het was inmiddels bijna twaalf uur en tijd om naar bed te gaan. Dit was onze laatste avond en kans dat we de kampleiding zouden laten weten ons niet te vergeten. Het plan liep anders. Om half twee sliep iedereen. Jessy, Bodile en Caya hadden het plan om een wekker te zetten en om zes uur de kampleiding wakker te maken, maar helaas sliepen we door de wekker heen.

  Na een nacht goed slapen, brak de zondag en voor ons de laatste kampdag aan. Voor Bodile extra leuk, omdat zij corvee had en dus het ontbijt mocht verzorgen. Na het ontbijt stond het volgende leuke spel op het programma, namelijk Carwash. Dit was een leuk en grappig spel waarbij twee auto’s, met 4 personen erin, tegenover elkaar muziek nummers uit moesten beelden en raden, terwijl de autovoorruit werd nat gespoten. Tussen de middag werd er patat met een snack gegeten, waarvan erg werd genoten. Na het eten was het tijd om de spullen in te pakken, de kamers en de hele bende op te ruimen. Niet het favoriete onderdeel van het weekend. De middag werd afgesloten met het spel levend kwartet. Het was een erg leuk spel waar iedereen fanatiek aan mee deed, ondanks dat we wel erg vermoeid waren. Om vier uur was het toch echt tijd om dit leuke kampweekend af te sluiten en naar huis te gaan.

  Thuis fijn douchen en meteen een beetje bijkomen en slaap inhalen van dit toch wel voor ons allerlaatste maar fantastische weekendje HHZD handbalkamp.

  HHZD bedankt voor al die jaren ontzettende leuke kampen.

  Groetjes,

  Bodile, Caya, Jessy en Julenne.